ZINC-VITAMINSKA MAST

Formulisana bez parabena, veštačkih parfema i boja - sa prirodnim mirisom 100 % etarskog ulja bergamota

Karakteristike Zinc-vitaminske masti

• regenerativna
• adsorbentno-adstringentna
• nutritivna, emolijentna i protektivna   
• ublažava simptome inflamatornih procesa na koži i sluzokoži
• pospešuje granulaciju

Ključni sastojci Zinc-vitaminske masti

• Ulje žutog noćurka (Oenothera biennis oleum)
• Riblje ulje (Jecoris oleum)
• Vitamin E acetat (Tocopherolis acetas)
• Cink–oksid (Zinci oxydum) 
• Titan-dioksid (Titanii dioxydum )
• Etarsko ulje bergamota (Bergamotte aetheroleum)

Ulje žutog noćurka (Oenothera biennis oleum) Tradicionalno su Indijanci Južne Amerike ovo ulje koristili u lečenju kožnih oboljenja i rana. U 17. veku  u Engleskoj literaturi je spominjan kao UNIVERZALNI KRALJEV LEK. Od tridesetih godina prošlog veka ulazi u sastav preparata za lečenje ekcema i suve kože.
Ulje žutog noćurka, pored ostalog, sadrži 75% linolne i 9% gama-linolenske kiseline, pa se ovo ulje smatra najbogatijim izvorom esencijalnih masnih kiselina (poznate i kao vitamin F).
 
Riblje uje (Jecoris oleum) prirodni emolijent, sadrži visok procenat mono- i poli-nezasićene esencijalne masne kiseline - omega 3 među kojima su najznačajnije DHA i EPA- koja smanjuje produkciju sebuma i ispoljava snažno antiinflamatorno dejstvo. Prirodni je izvor esencijalnih vitamina A i D3 neophodnih za ubrzani metabolizam, epitelizaciju i regeneraciju kože. Poboljšava status suve, hrapave kože i podstiče njenu hidrataciju.

Vitamin E acetat (Tocopherolis acetas) je najpoznatiji antioksidans koji štiti membrane ćelija od štetnog dejstva slobodnih radikala, povećava vlažnost površinskog sloja kože i njegov kapacitet za vezivanje vode.

Cink - oksid (Zinci oxydum) je efikasan adsorbent i adstringent, stoga ima značajnu ulogu u procesima zarastanja i epitelizacije oštećene kože. Brzo otklanja crvenilo, smanjuje iritaciju kože i efikasno smiruje kožu.

Titan-dioksid (Titanii dioxydum) je prirodan sedefasti pigment koji stvara zaštitni film na površini kože i ubrzava epitalizaciju. Delujući sinergistički sa cink-oksidom, najpopularniji su fizički UV-filteri, štite kožu od štetnog dejstva sunca i drugih opekotina.

Etarsko ulje bergamota (Bergamotte aetheroleum)  sadrži limonen, linalilacetat, linalool i γ-terpinen .
Deluje antiseptično i stimulativno. Ublažava simptome upala gnojnih akni, ekcema, psorijaze, herpesa, ujeda insekata i bolova u mišićima.

Kada se primenjuje  Zinc-vitaminska mast?

U svakom domu je mast “prve pomoći” za spoljašnju upotrebu!
Namenjena je:
• za smirivanje aknaste i osetljive kože
• kod dekubitusa, opekotina, posekotina
• kod crvenila kože, ojeda, svraba
• za vreme i posle intenzivnog sunčanja

Kako se primenjuje Zinc-vitaminska mast?

Mast se nanosi isključivo spolja na čistu i dezinfikovanu kožu! Ne nanositi mast na otrvorene rane!

Otvaranje tube i aplikacija masti

Zbog vaše sigurnosti, mast u metalnoj tubi je hermetički zatvorena. Skinite zatvarač tube, okrenite ga suprotno i njegovim nastavkom otvorite tubu. To izvedite lagano bez jakog pritiska na telo tube jer sadržaj masti može naglo izaći. Potom lagano istisnite željenu količinu masti i nanesite je direktno na promenjeno područje. Laganim pokretima vrhova prstiju ravnomerno je razmažite.
Napomena: Čuvati van domašaja dece! Nakog direktnog kontakta masti sa rukama, dobro ih oprati. Mast može obojiti garderobu! Izbeći direktan kontakt masti sa očima! Ukoliko do kontakta dođe, isperite oči mlakom vodom i mlakim čajem od kamilice. Ukoliko crvenilo duže traje, obratite se lekaru.

Rok upotrebe  Zinc-vitaminske masti?

Dve godine od datuma proizvodnje. Broj serije i rok trajanja pogledajte na ambalaži .

Kako da čuvate Zinc-vitaminsku mast?

Na temperaturi do 25 ⁰ C. 

Kako izgleda originalno pakovanje Zinc-vitaminske masti?

Metalna tuba sa 50g masti u kartonskoj kutiji.

Ko proizvodi Zinc-vitaminsku mast  i brine za vas?

Veterinarski Zavod Subotica a.d. u saradnji sa Lilifarm d.o.o, Beograd